ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017

Γρήγοροι Κουραμπιέδες χωρίς μίξερ!

Αποτέλεσμα εικόνας για κουραμπιεδεσ
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175° C στον αέρα.  Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο (καλό είναι να το έχουμε βγάλει έξω από το ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ), την ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα ......
.... βανίλιας, το ανθόνερο
Ανακατεύουμε, με ένα σύρμα χειρός, πολύ καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα μας και να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους.
Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Αλέθουμε τα ωμά αμύγδαλα στο μούλτι και τα προσθέτουμε και αυτά μέσα στο μπολ.
Τέλος, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και το αλάτι.
Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας περίπου 25 γρ. ο καθένας. Πιέζουμε με το δάκτυλό μας ώστε να κάνουμε μία λακκούβα στο κέντρο του κάθε κουραμπιέ.
Τοποθετούμε σε 2 ταψάκια με λαδόκολλά και ψήνουμε στον φούρνο για 18-22 λεπτά.
Όταν ψηθούν, αφήνουμε στην άκρη μα κρυώσουν για τουλάχιστον 30 λεπτά.
Τέλος, ψεκάζουμε με ανθόνερο κι πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.

Tip
Για να φτιάξουμε καβουρδισμένα αμύγδαλα τα ψήνουμε στους 180° C στον αέρα για 10-15 λεπτά!! Χρειαζεται προσοχή σε ένα σημείο με τους κουραμπιέδες. Μιας και περιέχει πολύ βούτυρο σαν γλυκό, μόλις βγουν από το φούρνο είναι πολύ μαλακοί... Οπότε προσοχή!!! Μην μπερδευτείτε! Μην τους ψήσετε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν πολύ και θα είναι πολύ σαν μπισκότο!

Συστατικά
250 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
75 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.γ. ανθόνερο
300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
50 γρ. αμύγδαλα, ωμά
150 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα, σπασμένα
1 πρέζα αλάτι
Για το πασπάλισμα
ανθόνερο
ζάχαρη άχνη





Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου