ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Τραγανή κιμαδόπιτα της γιαγιάς!

Τραγανή κιμαδόπιτα της γιαγιάς

Οι πίτες για να φτιαχτούν θέλουν αγάπη. Αγάπη για τα υλικά που βάζεις μέσα και που θα απογειώσουν το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Τα υλικά άλλωστε είναι το Α και το Ω σε μια συνταγή......

Πώς όμως, θα φτιάξετε αυτή τη νόστιμη κιμαδόπιτα της γιαγιάς; Τόσο τα βήματα όσο και τα υλικά ειναι απλά.


Υλικά:
1 κιλό κιμά
2 ξερά κόκκινα κρεμμύδια
5 κ.τ.σ ελαιόλαδο
2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης
1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
αλάτι
πιπέρι
1/4 κ.τ.γ κανέλα τριμμένη
1.4 κ.τ.γ μπαχάρι τριμμένο
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο σε ένα μπολάκι και ένα πινέλο

Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίστε τον κιμά σας με τις 5 κ.τ.σ ελαιόλαδο. Έπειτα προσθέστε το κρεμμύδι που θα έχετε ψιλοκόψει και συνεχίστε το τσιγάρισμα. Μόλις το κρεμμύδι σας καραμελώσει, προσθέστε τις κόκκινες πιπεριές που θα έχετε κόψει σε μικρά κομματάκια (καρέ). Ανακατέψτε μέχρι να μαραθούν και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε τα μπαχαρικά, το αλατοπίπερο, λίγο νερό και βράστε μέχρι να μαλακώσει ο κιμάς σας.
Σε ένα ταψί που θα έχετε λαδώσει πρώτα καλά, στρώστε το πρώτο φύλλο. Λαδώστε το με το πινέλο και βάλτε από πάνω ακόμη ένα φύλλο. Λαδώστε το και αυτό με το πινέλο και βάλτε το ξανά από πάνω, μέχρι να δημιουργήσετε έναν πάτο με τρία φύλλα.
Έπειτα βάλτε από πάνω λίγο από τον κιμά που έχετε μαγειρέψει. Βάλτε από πάνω ένα φύλλο και μετά ξανά κιμά. Ακολουθήστε αυτή τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει η γέμιση του κιμά που έχετε φτιάξει (εναλλάξ φύλλο κρούστας και κιμάς).
Τέλος, από πάνω θα καλύψετε πάλι με 3 φύλλα κρούστας, τα οποία εναλλάξ θα λαδώσετε.
Το τελευταίο φύλλο (αυτό που θα βρίσκεται και από την επάνω μεριά του ταψιού) θα το λαδώσετε λίγο περισσότερο.
Ψήστε στον αέρα του φούρνο για περίπου 30 λεπτά στους 180-200 βαθμούς Κελσίου.

Μόλις είναι έτοιμη, βγάλτε τη από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει. Κόψτε τη σε κομμάτια και απολαύστε τη.



Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου