ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σπιτική κηρήθρα!

Ετοιμάζουμε ένα ρηχό ταψί στρώνοντάς το με λαδόκολλα.
Για να φτιάξουμε την κηρήθρα, αναμειγνύουμε τη ζάχαρη, το μέλι, τη γλυκόζη και ..............  30 ml νερό σε ένα τηγάνι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Συνεχίζουμε να βράζουμε το μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά. Περνάμε ένα βρεμένο πινέλο από τα τοιχώματα του τηγανιού ώστε να λιώσουν τυχόν κρύσταλλοι ζάχαρης που έχουνε μείνει εκεί.
Ζεσταίνουμε μέχρι να πάρουμε μια καραμέλα  που θα έχει φτάσει τους 150 βαθμούς (μετράμε τη θερμοκρασία με ένα ειδικό θερμόμετρο).
Πρέπει να πάρει ωραίο μελένιο χρώμα.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη σόδα, (προσέχουμε γιατί το μείγμα αφρίζει πολύ), ανακατεύουμε καλά και κατευθείαν αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί που έχουμε ετοιμάσει (ΠΡΟΣΟΧΗ - δεν ακουμπάμε το μείγμα γιατί είναι καραμέλα και θα μας κάψει).
Δεν χρησιμοποιούμε κουτάλι να το ισιώσουμε ώστε να μη χάσει το μείγμα τον όγκο του. Δουλεύουμε γρήγορα. Η κηρήθρα θα συνεχίσει να μαγειρεύεται και μέσα στο ταψί. Αφήνουμε στην άκρη για να κρυώσει (20-30 λεπτά), και να δημιουργήσει μικρές τρυπίτσες.
Μόλις είναι έτοιμο και έχει κρυώσει καλά σπάμε σε μπουκίτσες.

Συστατικά
160 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
25 γρ. μέλι
60 γρ. γλυκόζη
7 γρ. (1 κ.γ.) μαγειρική σόδα

Tip
Μπορούμε να το φυλάξουμε σε αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα! 


Σου άρεσε το άρθρο που μόλις διάβασες; Εάν ναι βοήθησε μας με το να το κοινοποιήσεις στους φίλους σου.Σε μια εποχή που το μυαλό μας δέχεται βροχή γκρίζων και ίσως μαύρων ειδήσεων τα Νέα Καλά Μαντάτα είναι ένα blog με χιλιάδες άρθρα ενδιαφέροντα ,χρήσιμα και προ πάντων ευχάριστα προς ανάγνωση. Κάνοντας απλώς ένα κλικ διαβάζεις κάτι ευχάριστο και ενδιαφέρον χωρίς να κατευθύνεσαι σε ένα λαβύρινθο παραθύρων! Απλά δοκιμάστε μας και σίγουρα θα γίνουμε καθημερινή σας συνήθεια και η ευχάριστη παρέα σας!
Γίνετε φίλοι μας στο facebook https://www.facebook.com/NeaKalaMantata/ ή ακολουθήστε μας στο Twitter https://twitter.com/NeaKalaMantata. Σας ευχαριστούμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου