ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 26 Οκτωβρίου 2014

Το τρίτο πρόσωπο!


tumblr_mx29e4sU7j1sw6luto1_500
Υπάρχουν διάφορες περιπτώσεις όπου μπορεί κάποιος  να υπάρξει το τρίτο πρόσωπο.
Όσο κι αν δεν το πιστεύετε όμως, το σίγουρο είναι ότι το τρίτο πρόσωπο δεν είναι πάντα υπεύθυνο για την ζημιά που μπορεί να προκληθεί.

Περίπτωση πρώτη

Σε αυτή την περίπτωση το τρίτο πρόσωπο έχει πλήρη άγνοια της πραγματικής ζωής του συντρόφου που έχει, ο οποίος μπορεί να έχει άλλη μια σχέση, να είναι αρραβωνιασμένος και στην χειρότερη περίπτωση παντρεμένος. Όταν το πρόσωπο που στην πορεία θα γίνει τρίτο γνωρίζεται μαζί του αυτός συστήνεται ως ελεύθερος και ωραίος φυσικά, ως έτοιμος να κάνει μια νέα σχέση και ως αποφασισμένος να διεκδικήσει την κοπέλα που τον ενδιαφέρει. Το πρόσωπο γοητεύεται αμέσως μαζί του αφού δεν μπορεί να αντισταθεί στα παραπάνω χαρακτηριστικά και πέφτει με τα μούτρα.
Τέτοιο κελεπούρι πώς να ξαναβρείς τόσο εύκολα; Ελεύθερος, ωραίος και αποφασισμένος να σε διεκδικήσει δεν βρίσκεται στις μέρες μας και τόσο εύκολα.
Για να μην τα πολυλογώ βρίσκεστε ξαφνικά να είστε μαζί (είπαμε, τέτοια κελεπούρια δεν τα αφήνουμε) και οι μέρες κυλούν ευχάριστα. Προσέξτε εδώ γιατί είναι πολύ βασικό. Οι μέρες, όχι οι νύχτες γιατί τις νύχτες έχει άλλες υποχρεώσεις. Τον περιμένει η κοπέλα του, η αρραβωνιαστικιά ή η σύζυγος τέλος πάντων. Εσύ αρχικά δεν ενοχλείσαι, σκέφτεσαι το πρωϊνό ξύπνημα που τον περιμένει κάθε μέρα και τον δικαιολογείς. Δεν έχεις πάρει είδηση. Στην πορεία αρχίζεις και καταλαβαίνεις ότι κάτι άλλο συμβαίνει και ξαφνικά συνειδητοποιείς ότι μόλις έχεις γίνει το τρίτο πρόσωπο. Αμέσως ζητάς εξηγήσεις και αυτός προσπαθεί να δικαιολογηθεί με έναν αποτυχημένο συνήθως τρόπο.
thethirdwheel_large
Ότι η σχέση του ή ο γάμος του πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και θα λήξει πολύ σύντομα. Ότι θα χωρίσει και θα είστε μαζί γιατί εσένα θέλει  στην πραγματικότητα. Εκεί εσύ βρίσκεσαι σε δίλημμα. Σκέφτεσαι αν όντως τα εννοεί όλα αυτά που λέει ή αν τα λέει ως δικαιολογίες χωρίς να έχει σκοπό να τηρήσει τον λόγο του.

Περίπτωση δεύτερη

Σε αυτή την περίπτωση το τρίτο πρόσωπο γίνεται εσκεμμένα το τρίτο πρόσωπο. Γνωρίζεις κάποιον που σου αρέσει πολύ κι ενώ σου λέει ότι έχει ήδη σχέση ή αρραβωνιαστικιά ή σύζυγο εσύ επιμένεις να τον διεκδικήσεις. Τελικά καταφέρνεις τον στόχο σου και γίνεται αυτό που επιθυμείς. Γίνεσαι το τρίτο πρόσωπο. Έχεις όμως γνώση της όλης κατάστασης και δεν σε πειράζει που είσαι το τρίτο και όχι το ένα και μοναδικό πρόσωπο. Αυτό που ήθελες το πέτυχες. Είσαι κι εσύ μέρος της ζωής του. Παρ’όλα αυτά, μπορεί να υπάρχουν κάποιες ζήλειες και σε αυτή την περίπτωση γιατί όσο large κι αν είσαι μια κτητικότητα θα σου βγει. Θα θες να υπάρχουν και στιγμές που να τον νιώθεις μόνο δικό σου, να είναι μόνο δικός σου και καμιάς άλλης. Ωστόσο, σου αρκεί που είστε μαζί ακόμα και υπό αυτές τις προϋποθέσεις κι έχεις κι εσύ μέσα σου την ελπίδα ότι κάποια στιγμή μπορεί να γίνει μόνο δικός σου.

Περίπτωση Τρίτη

Σε αυτή την περίπτωση έχεις όλη την καλή διάθεση να μην γίνεις, και το τονίζω αυτό, το τρίτο πρόσωπο. Γνωρίζεις κάποιον που σου λέει από την αρχή την αλήθεια για την προσωπική του ζωή. Η διαφορά εδώ είναι ότι αρχίζει να σε φλερτάρει και να θεωρεί και αυτονόητο πως εσύ θα θέλεις να προχωρήσεις μαζί του ακόμη κι αν είναι σε σχέση, είναι αρραβωνιασμένος ή παντρεμένος. Σου λέει πως πολύ θα ήθελε μια καινούρια και διαφορετική εμπειρία γιατί έχει βαρεθεί κάθε μέρα το ίδιο φαγητό και πως εσύ είσαι αυτό ακριβώς που ψάχνει. Σε διεκδικεί επίμονα κι όσο και αν του εξηγείς πως κάτι τέτοια δεν είναι του χαρακτήρα σου κι ότι δεν σου αρέσει να μπλέκεσαι σε τέτοιες καταστάσεις αυτός επιμένει σαν να σου ζητάει το πιο απλό πράγμα.
Κι ενώ τα έχετε ξεκαθαρίσει όλα κι από τις δυο πλευρές αυτός από τη μια εξακολουθεί να έχει ελπίδες πως θα σε πείσει και επιμένει πιο χαλαρά κι εσύ από την άλλη αρχίζεις να κάνεις δεύτερες σκέψεις. Σκέφτεσαι μήπως τελικά για να επιμένει τόσο δεν θα είσαι μια απλή περιπέτεια αλλά κάτι βαθύτερο. Μήπως τελικά αφήσει και την γυναίκα του για χάρη σου παρ’ότι σου είχε πει πως δεν θα ήθελε να φτάσει μέχρι εκεί, απλά θα ήθελε να περάσετε καλά. Ουσιαστικά βρίσκεσαι σε ένα δίλημμα, αν θα γίνεις ή δεν θα γίνεις το τρίτο πρόσωπο. Ξεκίνησες αποφασισμένη να μην γίνεις, αλλά στην πορεία τα δεδομένα άλλαξαν και άρχισες να σκέφτεσαι μήπως γίνεις. Ε, με τόση επιμονή που έχει κι αυτός πώς να μην κάνεις δεύτερες σκέψεις; Δεν είναι και το πιο απλό πράγμα.
Ας δούμε τώρα τι επιλογές υπάρχουν σε κάθε περίπτωση.
Στην πρώτη οι επιλογές που έχεις είναι δύο. Μόλις έχεις ανακαλύψει ότι εν αγνοία σου έχεις γίνει το τρίτο πρόσωπο σε μια σχέση. Η μία επιλογή είναι να χωρίσεις με αυτόν τον τύπο γιατί για να σε πλησιάσει και να είστε μαζί σου είπε όλα αυτά τα ψέματα, κρύβοντάς σου ότι έχει ήδη μια σχέση ή ότι είναι παντρεμένος. Η δεύτερη επιλογή είναι να παραμείνεις το τρίτο πρόσωπο με την διαφορά ότι τώρα δεν θα είσαι το τρίτο πρόσωπο εν αγνοία σου. Τώρα γνωρίζεις όλη την αλήθεια για αυτόν τον άνθρωπο και λαμβάνεις την ευθύνη των πράξεών σου.
Σου είναι πολύ δύσκολο να χωρίσεις με αυτόν τον άνθρωπο με τον οποίο έχεις δεθεί ακόμα κι αν τώρα ξέρεις την αλήθεια και ξέρεις πως δεν ανήκει μόνο σε σένα. Παραμένεις το τρίτο πρόσωπο γιατί απλά δεν μπορείς να φανταστείς την ζωή σου χωρίς αυτόν και παράλληλα έχεις και μια ελπίδα ότι ίσως αυτά που σου είπε περί χωρισμού τα κάνει πραγματικότητα.
Στη δεύτερη περίπτωση πήγες να γίνεις το τρίτο πρόσωπο γνωρίζοντας την πλήρη αλήθεια και λυπάμαι που θα σου το πω αλλά το φταίξιμο είναι όλο δικό σου. Πήγες να μπλέξεις σε μια τέτοια κατάσταση καθαρά και μόνο από επιλογή σου. Οι άντρες ποτέ δεν λένε «όχι» σε κάτι τέτοια, αλοίμονο δηλαδή. Περίμενες να σε έδιωχνε? Εσύ είναι το θέμα τι κάνεις. Πας και μπαίνεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι ή σε μια οικογένεια και το χειρότερο είναι ότι ενώ το γνωρίζεις όλο αυτό δεν κάνεις πίσω αλλά προχωράς. Θα σε συμβούλευα πριν προχωρήσεις σε μια τέτοια κατάσταση να το σκεφτείς πολύ καλύτερα.
Στην τρίτη περίπτωση τα πράγματα είναι αρκετά μπερδεμένα. Δεν ξέρεις πού θα καταλήξει όλο αυτό, αν τελικά θα γίνεις ή δεν θα γίνεις το τρίτο πρόσωπο. Εδώ αν κάποιος φταίει είναι ο άντρας, ακόμη κι αν τελικά εσύ αποφασίσεις να γίνεις το τρίτο πρόσωπο. Αυτός σε διεκδικούσε επίμονα και σε έκανε να κολλήσεις μαζί του και να τον ερωτευτείς στο τέλος. Αυτός ευθύνεται που μπήκες σε ένα τέτοιο δίλημμα, καταπάτησες τις ηθικές αρχές σου και μπήκες στην διαδικασία να ρισκάρεις πράγματα για χάρη του. Όσο κι αν θέλουμε να ακούμε τη λογική μας, δυστυχώς η καρδιά πολλές φορές μας οδηγεί ακόμη και σε λάθος μονοπάτια.
Ό,τι κι αν αποφασίσεις βεβαιώσου ότι αυτός ο άνθρωπος το αξίζει πραγματικά. Αν και θα σε συμβούλευα ότι αφού ποτέ δεν υπήρξες το τρίτο πρόσωπο ακόμη κι εν αγνοία σου μην γίνεις τώρα και μάλιστα εν γνώσει σου.
πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου