ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Ποιον θεωρείτε εσείς τον πιο σέξι γυναικείο ρόλο;

Πυρ, γυνή, θάλασσα και μία…κινηματογραφική οθόνη θα έπρεπε να είχε πει ο Μένανδρος αλλά έχε χάρη που χρονικά δεν συνέπεσε με την 7η τέχνη.

Ο λόγος; Η τελευταία κινηματογραφική εμφάνιση της Τζένιφερ Άνιστον, η οποία σόκαρε ευχάριστα πολλούς. Όλοι της …το ‘χαμε ότι έχει ωραίο κορμί αλλά τόσο πια σέξι (η σκηνή του στριπτίζ στο Οικογένεια Μίλερ) η αλήθεια είναι ότι δεν το περίμενα.
Κάπως έτσι, απλά και ….καθημερινά η Άνιστον μπήκε στη λίστα που ακολουθεί, υποδυόμενη έναν από τους πιο σέξι γυναικείους ρόλους στο σινεμά.
Από τις κλασικές αξίες και πρώτες διδάξασες η Μέριλιν φυσικά στο «7 χρόνια φαγούρα».Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν 60 χρόνια από τότε που η φούστα της …αψήφησε τη βαρύτητα αλλά το σέξι παραμένει σέξι σε όποια δεκαετία.
Άλλο παράδειγμα, η Ανίτα Έκμπεργκ στη «Γλυκιά Ζωή» του Φεντερίκο Φελίνι. Πέντε χρόνια μετά τη Μέριλιν, η Έκμπεργκ το 1960 βουτά στη Φοντάνα ντι Τρέβι και στοιχειώνει την κινηματογραφική οθόνη με ηδονή.
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τη Σάρον Στόουν στο «Βασικό Ένστικτο»; Ποιος άντρας δεν πάτησε ξανά και ξανά το rewind στο βίντεο (τότε το 1992) για να απολαύσει και να αποτυπώσει μία από τις πιο σέξι σκηνές της 7ης τέχνης; Αν και σε όλη τη ταινία, η σαγηνευτική Σάρον κολάζει, η σκηνή της ανάκρισης είναι αξιομνημόνευτη.
Όταν η Ντέμι Μουρ έκανε «Στριπτίζ» το 1996, όλοι έμειναν με το στόμα ανοιχτό. Γράμμωση, κίνηση, ευλυγισία και πρόκληση μέσα σε λίγα λεπτά κατάφεραν να κάνουν μία αστεία ταινία (γιατί σοβαρή δε μπορείς να την πεις) να τη θυμούνται όλοι.
Δύο χρόνια αργότερα, «Η μάσκα του Ζορό»δεν εξασφάλισε μόνο ελευθερία για τους ταλαιπωρημένους κατοίκους αλλά και μία θέση στην Κάθριν Ζέτα Τζόουνς μεταξύ των πιο σέξι γυναικών στο Χόλιγουντ. Και όχι άδικα. Η νεαρή τότε ηθοποιός ήταν στα καλύτερά της και η σκηνή της μάχης με τον Ζορό-Αντόνιο Μπαντέρας, εκρηκτική.
Η Σάλμα Χάγιεκ για αρκετούς είναι σέξι χωρίς να χρειαστεί να κάνει καμία προσπάθεια. Αδικία, θα πουν πολλές αλλά δυστυχώς η ζωή δεν είναι πάντα δίκαιη. Απόδειξη αυτού, η εμφάνισή της Χάγιεκ στο «Δόγμα» το 1999.
Γυαλιά, κοτσίδες, νοσοκόμα, στριπτίζ. Σας θυμίζουν κάτι; Βέβαια, δεν ήταν η μόνη σέξι παρουσία της  Χάγιεκ στην μεγάλη οθόνη (αλλά άλλη φορά θα κάνουμε αφιέρωμα στη Μεξικανή ηθοποιό).
Μπορεί ένα videogame να είναι σέξι. Εννοείται. Έχετε παίξει κανένα τελευταία για να δείτε; Και δε θα σας πάω στα πολύ εξελιγμένα αλλά σε εκείνο που όλοι σκεφτήκατε. Ναι, τη Λάρα Κρόφτ, την πιο εκρηκτική και σέξι φιγούρα που υποδύθηκε η  Αντζελίνα Τζολίκάνοντας τον ανδρικό πληθυσμό να παραληρεί.
Ανάλογες και οι αντιδράσεις για την Χάλι Μπέρι ως Κάτγουμαν. Η δερμάτινη εφαρμοστή στολή και το γατίσιο βλέμμα της εξάλλου δεν άφηναν και πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Λίγο ο ίδιος ο χαρακτήρας, που ούτως η αλλιώς είναι σέξι, λίγο και η Χάλι Μπέρι, το αποτέλεσμα είναι προδιαγεγραμμένο.
Και για όσους ανησυχείτε για το που βρίσκεται ηΣκάρλετ Γιόχανσον σε αυτή τη λίστα, η αναμονή σας έφτασε στο τέλος, γιατί η πιο σέξι και με διαφορά γυναικεία παρουσία του Χόλιγουντ, η Σκάρλετ, όταν συνάντησε τον χαρακτήρα της Άννα στο «Απλώς δε σε γουστάρει» (2009) άλλαξε αβίαστα τα δεδομένα περί ερωτισμού.
Χωρίς φανφάρες, στριπτίζ και επιτηδευμένη σεξουαλικότητα, η Σκάρλετ Γιόχανσον επιβεβαίωσε για μία ακόμα φορά γιατί όλοι «λιώνουν» στο πέρασμά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου