ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Παρασκευή 24 Οκτωβρίου 2014

«Οι ζωές της Χλόης»... μια γοητευτική περιπλάνηση ανάμεσα στον έρωτα και το όνειρο!

Milton Louiz
Το τρίτο βιβλίο της Σάντρας Βούλγαρη «Οι ζωές της Χλόης», μετά τον «Ισμαήλ» και τον «Κήπο με τα Όνειρα», μας προσκαλεί σε μια περιπλάνηση στον γοητευτικό κόσμο των ηρώων της συγγραφέως.

Η παρουσίαση του νέου της βιβλίου θα γίνει την Τρίτη 4 Νοεμβρίου στο Polis Art Café, όπου θα μιλήσουν η δημοσιογράφος Ρίτσα Μασούρα και η παραμυθού Σάσα Βούλγαρη. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ηθοποιός Ρηνιώ Κυριαζή και θα τη συνοδεύσει στο πιάνο η σολίστ Μιμή Ρουφογάλη.
Υπόθεση: Το βιβλίο αυτό μοιάζει με σενάριο ταινίας ή με θεατρικό έργο. Σκηνές, εικόνες από τις παράλληλες πραγματικότητες μιας γυναίκας, που αναζητεί τον εαυτό της κυρίως μέσα από τον έρωτα εναλλάσσονται. Η Χλόη, ο Μιχαήλ και ο Ερμής, είναι οι πρωταγωνιστές της ιστορίας που εκτυλίσσεται στο παρόν. Ανάμεσα στα κεφάλαια που εξιστορούν στιγμές της ζωής τους, εμφανίζονται και οι μονόλογοι μιας γυναίκας, οι αναδρομές σε προηγούμενες «ζωές» της Χλόης, αλλά και εικόνες ονειρικές που συμπληρώνουν την ιστορία.
Σε αυτόν το μυστηριώδη κόσμο κινείται ένα άλογο, ο μονόκερως Λευκός, ο οποίος συνδέει μ’ έναν μαγικό τρόπο τις ζωές των ηρώων. Ο «μυστικός κήπος» της Χλόης είναι ένα σύμπαν όπου ο αισθησιασμός και η ολοκληρωτική παράδοση στον έρωτα κυριαρχούν. Η συγγραφέας μας ταξιδεύει στο χώρο και το χρόνο με την ευκολία μιας «μικρής μάγισσας», που μέσα από την κρυστάλλινη σφαίρα της, μας δείχνει τη ζωή από μια πιο ρομαντική αλλά και αισθησιακή ταυτόχρονα σκοπιά.
Τα σχέδια που περιλαμβάνονται στο βιβλίο φιλοτέχνησαν ο Φαέθων Γρυπάρης, η Ελένη Ζερβού και η Κατερίνα Σωτηρίου.
Η συγγραφέας: H Σάντρα Βούλγαρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε χορό στο επαγγελματικό τμήμα της Κρατικής Σχολής Χορού και με υποτροφία του ιδρύματος Ωνάση συνέχισε τις σπουδές της στο Laban Centre του Λονδίνου. Χόρεψε για πολλά χρόνια σε γνωστές ομάδες, υπήρξε μέλος της ομάδας «Χορικά» της Ζουζούς Νικολούδη, χόρεψε τον ρόλο της Αηδόνας όταν η ομάδα «Χορικά» συνεργάστηκε με το Θέατρο Τέχνης για την αναβίωση της ιστορικής παράστασης των «Ορνίθων» στην Επίδαυρο και στο Ηρώδειο.
Το 2013 δημιούργησε την παράσταση «Ο κήπος με τα όνειρα» βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο της στην οποία συμμετείχαν η αφηγήτρια Νίκη Κάπαρη και ο μουσικός Γιάννης Ψειμάδας με την ίδια να χορεύει.
«Οι ζωές της Χλόης» είναι το τρίτο της βιβλίο. Κυκλοφορούν επίσης η νουβέλα της με τίτλο «Ισμαήλ» (2012) και το παιδικό βιβλίο «Ο κήπος με τα όνειρα» (2012). Tα τελευταία δεκατέσσερα χρόνια, η Σάντρα Βούλγαρη εργάζεται παράλληλα ως δημοσιογράφος στο Πολιτιστικό Τμήμα της εφημερίδας «Καθημερινή».
Το βιβλίο της κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Φίλντισι


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου