ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Τα ιαματικά βότανα που επιβάλλεται να έχετε στο σπίτι!

Το top-5 από ιαματικά βότανα που επιβάλλεται να έχετε στο σπίτι
Τόσο εξωτερικά, όσο και εσωτερικά, το σώμα μας υπόκειται καθημερινά σε δεκάδες δοκιμασίες.
Από απλά χτυπήματα και εκδορές μέχρι γενική καταπόνηση και φλεγμονές, ο οργανισμός μας χρειάζεται "όπλα" για να καταπολεμήσει όλα εκείνα που μας ταλαιπωρούν.

Εκτός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, υπάρχουν και ορισμένα βότανα που η Φύση τα έχει προικίσει με μοναδικές ιαματικές ιδιότητες.
Δείτε ποια είναι αυτά και τι ακριβώς μπορούν να μας προσφέρουν:
Χαμομήλι: Καταπραΰνει ερεθισμούς και φλεγμονές, όπως το ηλιακό έγκαυμα και το έκζεμα. Είναι μέσο επούλωσης, αποτρέπει τις μολύνσεις στο δέρμα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και σε μυϊκές κράμπες.
Καλέντουλα: Είναι γνωστή για την αποτελεσματικότητά της στη θεραπεία δερματικών παθήσεων. Είτε πρόκειται για μια λοίμωξη, μικρό κόψιμο, κάψιμο, μια πληγή, ή για ξηρό και σκασμένο δέρμα, τσιμπήματα εντόμων, ακόμα και για το έκζεμα, οι αντισηπτικές ιδιότητες του φυτού καλέντουλα θα επιταχύνουν την επούλωση. Οι ενώσεις τριτερπενοειδών (όπως το ολεανολικό οξύ) αναστέλλουν την δραστηριότητα επικίνδυνων βακτηρίων. Οι αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις της καλέντουλα οφείλονται στο ότι οι τριτερπενοειδείς ενώσεις ενεργούν ως αντιοξειδωτικό και μειώνουν τη βλάβη από τις ρίζες οξυγόνου στη διαδικασία της επούλωσης.
Μέντα: Είναι ιδανική αν ψάχνετε ανακούφιση από τον κνησμό (φαγούρα) από τσιμπήματα εντόμων ή από την επαφή με δηλητηριώδη κισσό. Καταπραΰνει από τους ερεθισμούς του δέρματος, την κνίδωση και τα εξανθήματα.
Λεβάντα: Είναι ιδανική ως συμπληρωματική ουσία σε αλοιφές για τον πόνο ή τα εγκαύματα. Στην πραγματικότητα η λεβάντα μπορεί να χρησιμοποιηθεί άφοβα για σχεδόν κάθε απρόοπτη δερματική πάθηση όπως τσιμπήματα εντόμων, επούλωση πληγών και ανακούφιση από μυικούς πόνους.
Δενδρολίβανο: Το έλαιο από δενδρολίβανο είναι πολύ αποτελεσματικό για να αντιμετωπίσετε βακτήρια, μύκητες, παράσιτα και φλεγμονές. Θα σας βοηθήσει με την φαγούρα, με την βελτίωση της κυκλοφορίας και την παροχή αίματος στα όργανα και θα σας ανακουφίσει από τον πόνο των μυών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από την αρθρίτιδα.


πηγη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου