ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014

28η Οκτωβρίου στο μπαλκόνι του Πηλίου την μαγευτική Μακρινίτσα!

Ξεχωριστή πηλιορείτικη αρχιτεκτονική, παραδοσιακό χρώμα και μια μαγευτική θέα, που κόβει την ανάσα συνθέτουν την εικόνα της Μακρινίτσας, ενός από τα τουριστικότερα ορεινά χωριά της χώρας μας.

Χτισμένη στις δυτικές πλαγιές του Πηλίου, βόρεια του Βόλου το χωριό ξεχωρίζει για τα καλοδιατηρημένα, επιβλητικά αρχοντικά του και την πανέμορφη φύση που το "αγκαλιάζει" με τα πλατάνια, τις καστανιές, τις καρυδιές και τις οξιές να δημιουργούν ένα υπέροχο σκηνικό.
Ατενίζοντας τον Παγασητικό κόλπο και την πόλη του Βόλου, η Μακρινίτσα δεν ονομάστηκε άδικα "Μπαλκόνι του Πηλίου", ένα χαρακτηριστικό της που μαγεύει και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη.
Η ιστορία της Μακρινίτσας είναι μακρά και πλούσια και η συμβολή της στην πρόοδο, ευημερία και ελευθερία της περιοχής μεγάλη. Παρά το γεγονός ότι ολόκληρο το χωριό πυρπολήθηκε, τα επιβλητικά αρχοντικά του στέκονται ακόμα και σήμερα περήφανα για το ένδοξο παρελθόν τους.
Μισής ώρας οδήγηση από τον Βόλο και ένας απολαυστικός περίπατος μέσα από τον στενό πεζόδρομο θα φέρουν τον επισκέπτη στην κεντρική πλατεία, όπου τον περιμένει μια πανοραμική άποψη του Βόλου ν΄απλώνεται στα πόδια του σε βάθος 600 μέτρων.
Συνεχίστε την βόλτα σας στον οικισμό ως τον κεντρικό πεζόδρομο με τα δεκάδες τουριστικά μαγαζάκια, απολαύστε τον καφέ σας στην πλατεία κάτων από τα πλατάνια, δίπλα στο ναό του Αγ. Ιωάννη του Προδρόμου, που χτίστηκε το 1792.
Πίσω από την εκκλησία θα βρείτε και τη μαρμάρινη κρήνη του Αθάνατου Νερού, έργο του 1809, στην οποία το νερό βγαίνει από τρεις χάλκινες λεοντοκεφαλές.
Το Καφενείο «Ο Θεόφιλος» αποτελεί ένα ιστορικό διατηρητέο μνημείο, καθώς στο εσωτερικό του κρύβει μια μεγάλη τοιχογραφία του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου Χατζημιχαήλ. Το λιθόκτιστο δημοτικό κτίριο με τη χαρακτηριστική ξύλινη στέγη φιλοξενεί σήμερα ένα καφέ-ουζερί.
Λίγο μετά ένα καλντερίμι θα σας οδηγήσει στη συνοικία της Αγ. Τριάδας, όπου ξεχωρίζει ο πύργος των Αξελών.
Αξίζει μια επίσκεψη στο «Μουσείο λαϊκής τέχνης και ιστορίας Πηλίου», που στεγάζεται στο αρχοντικό Τοπάλη, ένα χαρακτηριστικό αρχοντικό της Μακρινίτσας, που χτίστηκε το 1844.
Φιλοξενεί αντικείμενα από την καθημερινή ζωή του χωριού, αλλά και από την ιστορία του, όπως παραδοσιακές φορεσιές, εργαλεία, παλιά όπλα, λάβαρα και κειμήλια.
Ανακαλύψτε αυτό το όμορφο χωριό του Πηλίου και εξερευνήστε τις ομορφιές της γύρω περιοχής, σε μια απόδραση που θα σας μείνει αξέχαστη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου