ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Σάββατο 24 Μαΐου 2014

Tα super hero girls που 'τιμούν' την κάπα τους






H Scarlett Johannson ως Black Widow στο Captain America 2: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα, που έχει ήδη βγει στις αίθουσες, μας έκανε να θυμηθούμε (με χαμόγελο) εκείνα τα -τόσο προικισμένα από τη φύση- κορίτσια του 'κλάδου' της.

Κάποιες ελέγχουν τα στοιχεία της φύσης. Άλλες μεταμορφώνονται σε ότι γουστάρουν. Και υπάρχουν και εκείνες που απλά 'νιαουρίζουν' πειστικά. Αλλά όλες μας κάνουν να θέλουμε να πέσουμε από τον πιο ψηλό ουρανοξύστη που υπάρχει τριγύρω προκειμένου να έρθουν να μας σώσουν.

H 'ξαδέλφη' τoυ Superman

Πολλά είναι τα κορίτσια που, όλα αυτά τα χρόνια, έχουν βρεθεί στο 'πλευρό' του -εσαεί ξενέρωτου, όσα reboot και αν περάσουν- Superman. Καμία όμως δεν έχει πάρει τα μυαλά του αντρικού κοινού περισσότερο από την 18χρονη Helen Slater που ήρθε στη Γη το 1984 (στο Supergirl) για να πολεμήσει την διαβολική μάγισσα Faye Dunaway και να μετατρέψει για πάντα την κόκκινη-μπλε στολή με το S σε 'μπλε, μπλε, μπλε, πως της πάνε καλέ τα μπλε' φετίχ.

Τα κορίτσια του Batman

Ας είμαστε ειλικρινείς. Σε όλα τα Batman τα κακά κορίτσια είναι που κλέβουν την παράσταση. Είτε μιλάμε για την Uma Thurman  ως Poison Ivy είτε, πάνω από όλα, για την ανυπέρβλητη Michelle Pfeiffer ως Catwoman.
Αλλά, από την στιγμή που εδώ είπαμε να ασχοληθούμε με τα καλά κορίτσια, οφείλουμε να κάνουμε μια μνεία στην Batgirl Alicia Silverstone. Ναι, αυτή με τη γραφική στολή που είχε ρώγες. Ναι, την ίδια που κατάφερε να είναι η πιο κακή σε μια ταινία που είναι γενικά να την βλέπεις και να κλαις από τα γέλια.
Ενώ κάπου εδώ, αν και την θεωρώ χρονικά και ανεπανόρθωτα ξενέρωτη, οφείλουμε να αναφέρουμε και την Anne Hathaway ως κλέφτρα κοσμημάτων και της καρδιάς του Batman στο The Dark Knight Rises από τη στιγμή που, στην πορεία, άλλαξε μυαλά και τον βοήθησε.
Tέλος, συγκεκριμένα για την Uma Thurman, που αναφέραμε παραπάνω, οφείλουμε να πούμε ένα 'γεια χαρανταν' και στον ρόλο της ως σούπερ-γκόμενα (κυριολεκτικά) στην κωμωδία My Super Ex-Girlfriend όπου δείχνει πως θα ήταν να είχες πραγματικά σχέση με κάποια με υπερφυσικές δυνάμεις.
Ενώ, επειδή ακριβώς εδώ ασχολούμαστε με τις καλές, δεν υπάρχει περιθώριο να μιλήσουμε (από την στιγμή που είναι δολοφόνος) για την Jennifer Garner ως Electra. Η καλύτερη απόδειξη ότι οι δερμάτινες στολές θέλουν γυμνασμένους... κοιλιακούς.

Τα δυο πρόσωπα της Halle Berry

Κακά τα ψέματα. Η συλλογική σοκολατένια εμμονή μας  παραμένει καυτή ότι και αν φορέσει. Τζειμςμποντικό μπικίνι, μπέρτα, στολή καλόγριας ή απλά μια σακούλα στο κεφάλι. Τις δυο όμως φορές που αποφάσισε να την δει 'σούπερ-ηρωικά', τα αποτελέσματα ήταν επιεικώς mixed grill.
Συγκεκριμένα στο Catwoman ήταν καυτή αλλά καθόλου καλή (και ως χαρακτήρας και ως απόδοση στον χαρακτήρα αυτό). Ενώ στα X-Men, ως Storm, είναι καλή αλλά όχι ιδιαίτερα καυτή. Εμείς πάντως, επειδή έχουμε μεγάλη καρδιά, την βάζουμε στη λίστα. Αλλά μάλλον πρέπει να βρει ένα τρίτο ρόλο στο είδος για να διαπρέψει.
Ή, εναλλακτικά, να πάρει 1-2 μαθήματα από τις 'συμμαθήτριες' της στον γαλαξία των X-Men, Anna Paquin (ως Rogue) και Famke Janssen (ως Phoenix) που φαίνονται να το κατέχουν περισσότερο το άθλημα του πως να μας μείνουν αξέχαστες.
Όπως ακριβώς το κατέχει, από την αντίθετη πλευρά του 'νόμου', και η January Jones ως Emma Frost στο τελευταίο X-Men.

H 'αόρατη' Jessica Alba

Μπορώ να σκεφτώ 1000+1 super hero girls με περισσότερο ενδιαφέρον από την Invisible Woman. Αλλά, από τη στιγμή που αποφάσισε να την παίξει η Jessica Alba, δεν θα μπορούσε να λείπει από αυτή την λίστα.
Aν και, οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι η παρωδία της που έπαιξε η Pamela Anderson στο Superhero movie, έχει, από άποψης στολής, περισσότερο ενδιαφέρον.

Η χήρα που αγαπήσαμε

Αγαπητή Μάρβελ, δεν είναι κρίμα να χαραμίζεις τα ταλέντα της Scarlett (και τις δυνάμεις της Black Widow) βάζοντάς την ως γλάστρα σε εκείνες τις ταινίες όπου χρειάζεσαι απλά κάτι όμορφο, θανατηφόρο και σέξι για να σπάσει όλη αυτή την αντρίλα; Σου υποσχόμαστε ότι αν το κάνεις, αν της δώσεις το δικό της franchise, θα πάμε κινηματογράφο για να κόψουμε εισιτήριο να την δούμε. Φιλάμε και σταυρό αν θες.

Όλοι οι δρόμοι οδηγούν σε αυτή

Η γκέλα που έχει η Wonder Woman στο αντρικό κοινό είναι διαχρονική, απόλυτη κατανοητή (αυτή η στολή, αυτό το στήθος) και, ταυτόχρονα, σχεδόν ακατανόητη. Η ουσία είναι ότι δεν γίνεται να φτιάξεις μια τέτοια λίστα χωρίς να την συμπεριλάβεις. Πάντα κομπλέ με φωτό της Lynda Carter που την υποδύθηκε, πίσω στα 70s, στην τηλεοπτική σειρά. Ειδικά από την στιγμή που είναι και πάλι επίκαιρη λόγω του casting της Gal Gadot των Fast n Furious στον ρόλο. Και μάλιστα για 3 ταινίες. Το Batman Vs Superman, το Justice League και μετά, επιτέλους, την δική της, ολοδική της ταινία.

Η μπλε υπεροχή

Σόρι Σκάρλετ, αλλά η Jennifer Lawrence την φοράει καλύτερα την στολή. Για την ακρίβεια φοράει καλύτερα την μπλε μπογιά με την οποία καλύπτει το σώμα της για να παίξει την Mystique, την μεταλλαγμένη που μεταμορφώνεται σε όποιον και οποίαν θέλει. Με άλλα λόγια, την τέλεια γυναίκα.
Μέχρι τώρα, όπως την παίζει η Jennifer στο X-Men First Class, η Mystique είναι καλή. Για αυτό και έχει μια θέση εδώ. Αν και όλα δείχνουν ότι, στο X-Men Days of Future Past που έρχεται, τα πράγματα αλλάζουν. Συγκεκριμένα ότι η Mystique της Lawrence έρχεται και πλησιάζει περισσότερο την διαβολική Mystique της Rebecca Romijn στα X-Men, X2 και X-Men: Τhe Last Stand. Δεν πειράζει, εμείς την αγαπάμε. Γιατί η μπογιά νερό δεν γίνεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου