ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Έξυπνες Ευρεσιτεχνίες της Google


Έξυπνες Ευρεσιτεχνίες της Google

Η εταιρία με την δημοφιλέστερη μηχανή αναζήτησης στον κόσμο, την Google, έχετε αναρωτηθεί αν έχει προσπαθήσει να κατοχυρώσει ή αν έχει ήδη κατοχυρώσει κάποιες ευρεσιτεχνίες; Η ίδια η μηχανή αναζήτησης της Google Inc. είναι μία σπουδαία κατοχυρωμένη ευρεσιτεχνία.

Ας δούμε όμως 10 έξυπνες ευρεσιτεχνίες της Google Inc. είτε κατοχυρωμένες είτε προς κατοχύρωση:

1. Social Networking Updates by Comic Strips (Ενημερώσεις κοινωνικής δικτύωσης από Comic Strips)

Επιστροφή στην "αρχαιότητα" – αυτό θα λέγαμε τουλάχιστον σύμφωνα με τους όρους της κοινωνικής δικτύωσης , που τοποθετείται χρονικά περί το 2006 - ήταν πραγματικά έξυπνο να δημοσιεύσετε ένα Μήνυμα κειμένου στο Facebook για να ενημερώσετε όλους τους φίλους σας ότι είστε διακοπές στη Χαβάη , ότι αρχίσατε μία νέα δουλειά κλπ.
Αλλά τώρα πλέον έχουμε όλοι διαβάσει αμέτρητες ενημερώσεις κατάστασης (status updates) και το μέσο αυτό (δηλαδή το Facebook) έχει πάρει μία συνηθισμένη διάσταση στην καθημερινότητά μας.
Αυτό μπορεί να είναι κι o λόγος που η Google , το 2010 κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για μια τεχνολογία που ονομάζεται "Self –Creation of Comic Strips in Social Networks and Other Communications”. Αυτή η τεχνολογία θα επιτρέψει σε έναν χρήστη κοινωνικoύ δικτύου να ποστάρει online ένα πολλαπλό πάνελ κινουμένων σχεδίων διαμέσου μίας ποικιλίας δικτύων.
Σύμφωνα με αυτή την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας , ο χρήστης θα επιλέξει ένα θέμα , και το λογισμικό θα προσφέρει μια γελοιογραφία , καθώς και έναν τίτλο και κείμενο που θα μπορούσε να μεταβάλει ο χρήστης για να ταιριάξει με την εικόνα. Η Google, η οποία απέκτησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας το 2013 , δεν έχει ακόμη διαθέσει στο εμπόριο αυτή την comic-creating app.

2. Floating Wave-powered Server Farm

Κάθε φορά που κάνετε μια αναζήτηση στο Google για χαριτωμένες εικόνες γατών , για να παρακολουθήσετε ένα βίντεο στο YouTube ή να στείλετε ένα μήνυμα μέσω του Gmail , το Google θα πρέπει να χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια για την παροχή των υπηρεσιών αυτών . Αυτός ο παγκόσμιος γίγαντας πληροφοριών ξόδεψε περίπου 2.260.000 megawatt το 2010 - περίπου το ένα τέταρτο της ενέργειας ενός τυπικού πυρηνικού σταθμού!
Προκειμένου να μειώσει το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας, η Google κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για ένα " Water -Based Data Center " το 2008 . Η ευρεσιτεχνία αυτή θα αποτελείται από μια φορτηγίδα ή φορτηγό πλοίο εξοπλισμένο για να συλλάβει την ενέργεια από τις παλίρροιες και να τη μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια , η οποία στη συνέχεια θα χρησιμοποιείται για την γραμμή τροφοδοσίας των servers για το παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών της Google.

3. Gadget That Projects Keyboard Onto Your Hand

(Gadget που προστατεύει το πληκτρολόγιο στο χέρι σας)
Η Google Glass που πραγματοποιεί το όραμα του γίγαντα της τεχνολογίας για έναν υπολογιστή που μπορεί να φορεθεί και μπορεί να ενεργοποιείται με τη φωνή ή κινήσεις με ένα οπτικό κεφάλι - οθόνη που θα μοιάζει με ένα ζευγάρι γυαλιά , θα μας κάνει όλους να μοιάζουμε ισοδύναμο του Tony Stark, όπως στις ταινίες του " Iron Man ".
Αλλά ενώ αυτό θα μπορούσε θεωρητικά να μας απελευθερώσει από το να μεταφέρουμε επιτραπέζιες συσκευές, όπως smartphones και tablets , στην πράξη, ακόμα θα υπάρξει ένα σοβαρό μειονέκτημα . Αν για παράδειγμα, βρίσκεσθε σε ένα θορυβώδες περιβάλλον , οι φωνητικές εντολές δεν πρόκειται να λειτουργήσουν πολύ καλά και το να υπαγορεύετε ένα σύντομο e -mail θα είναι μια αδέξια διαδικασία για τους ανθρώπους που έχουν περάσει όλη τη ζωή τους, πληκτρολογώντας πράγματα σε ένα συμβατικό υπολογιστή.
Μην ανησυχείτε, όμως. Το 2013 , η Google κατέθεσε αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για μια τεχνολογία που ονομάζεται «Methods and Systems for a Virtual Input Device», στην οποία το ακουστικό Google Glass θα προβάλει ένα εικονικό πληκτρολόγιο πάνω στο χέρι του χρήστη , μετατρέποντάς το σε μια εικονική οθόνη αφής σε στυλ smartphone που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το άλλο χέρι του χρήστη.

4. Throat Tattooo Microphone με προαιρετικό ανιχνευτή ψεύδους

Η εφαρμογή το 2012 από τη θυγατρική της Google, Motorola, με τίτλο, "Coupling an Electronic Skin Tattoo to a Mobile Communication Device," – κατ’ ουσίαν είναι ένα μικρό τυπωμένο κύκλωμα επάνω στο δέρμα που βρίσκεται στο εξωτερικό μέρος του λαιμού ενός χρήστη .
Η μικροσκοπική αυτή συσκευή θα περιλαμβάνει τόσο ένα μικρόφωνο όσο και ένα ασύρματο πομπό, για την μετεγκατάσταση του ήχου της φωνής του χρήστη σε ένα smartphone ή σε άλλη συσκευή. Σύμφωνα με την αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας , ένα τέτοιο εμφύτευμα θα ήταν πλεονεκτικό επειδή θα μειώσει το θόρυβο του περιβάλλοντος, έτσι ώστε η επικοινωνία να μπορεί ευλόγως να βελτιωθεί.
Και αν αυτό δεν είναι αρκετά "εξωτικό" - περίεργο- , υπάρχει κάτι περισσότερο . Προαιρετικά , το τατουάζ στο λαιμό θα μπορούσε να ρυθμιστεί ώστε να ανάβει κάθε φορά που οι μύες του λαιμού του χρήστη κάμπτονται . Επιπλέον , οι σχεδιαστές αυτής της τεχνολογίας λένε ότι επίσης θα μπορούσε να περιλαμβάνει ένα αισθητήρα απόκρισης στο δέρμα που θα επιτρέψει στη συσκευή να λειτουργεί κι ως ανιχνευτής ψεύδους.

5. Image-capturing Walking Stick

Ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά της Google είναι οι Χάρτες της που αποτελεί την online συλλογή φωτογραφικών πανοραμάτων σε επίπεδο δρόμου που επιτρέπει στους χρήστες να περιφέρονται σε γειτονιές σε όλες τις ΗΠΑ, καθώς και σε άλλες χώρες. Εκτός από τις συνήθεις σκηνές του δρόμου , η Google έχει αρχίσει να ποστάρει εικόνες 360 μοιρών από μονοπάτια πεζοπορίας στη Βόρεια Αμερική όπου οι φωτογράφοι της Google έχουν αποθανατιστεί να κουβαλούν βαριές κάμερες –σακίδια.
Το 2013 , ωστόσο , στην Google χορηγήθηκε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για μια συσκευή που θα κάνει τα γυρίσματα αυτών των τοπίων πολύ πιο εύκολα . Η εφαρμογή , με τίτλο "Walking Stick with IMU [inertial measurement unit ] , " ουσιαστικά είναι ακριβώς αυτό - η συσκευή με ενσωματωμένες κάμερες και αισθητήρες θέσης σε συνδυασμό με ένα διακόπτη στο κάτω μέρος της, κάνει τις κάμερες να τραβούν φωτογραφίες όποτε το ραβδί (walking stick) χτυπάει το έδαφος .
Ενώ η συσκευή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τους φωτογράφους της Google , η αίτηση διπλώματος ευρεσιτεχνίας επισημαίνει ότι παρόμοια τεχνολογία θα μπορούσε να αναπροσαρμοσθεί σε καλάμια , δεκανίκια και άλλες συσκευές κίνησης που χρησιμοποιούνται από άτομα με ειδικές ανάγκες . Αυτό θα τους επιτρέψει να τραβήξουν εικόνες και να τις μεταδίδουν ενώ διαφορετικά τα χέρια τους θα ήταν πιασμένα ή θα είχαν ν’ αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που καθιστούσε δύσκολη τη λειτουργία της φωτογραφικής μηχανής.

6. Sound, Light and Temperature Advertisement Generator

Η Google έχει κάνει μεγάλη πρόοδο αυτά τα χρόνια με το να διασφαλίσει ότι φτάνει στους χρήστες αναζήτησης με επιδέξια στοχευμένες διαφημίσεις. Όμως, η αύξηση των smartphones και άλλων φορητών συσκευών που συνδέονται στο Διαδίκτυο έχουν δημιουργήσει πολύ περισσότερες ευκαιρίες προκειμένου να σας προτείνεται ν ‘αγοράσετε εκείνο το προϊόν ή να δειπνήσετε σε εκείνο το εστιατόριο και ο γίγαντας της αναζήτησης (δηλαδή η Google) σκοπεύει προφανώς να εκμεταλλευτεί αυτές τις ευκαιρίες στο έπακρο.
Σε μια αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας του 2008 με τίτλο "Advertising Based on Environmental Conditions”, η Google οραματίζεται να εξοπλίσει smartphones και άλλες συσκευές με έναν αισθητήρα που θα ανιχνεύει τη θερμοκρασία , την υγρασία , τον ήχο , το φως , ή / και τη χημική σύσταση του αέρα γύρω από τον χρήστη . Η κινητή συσκευή θα διαβιβάσει αυτά τα δεδομένα πίσω στη Google , η οποία στη συνέχεια θα τα χρησιμοποιήσει για να στείλει διαφημίσεις που στοχεύουν σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις του χρήστη. Για παράδειγμα , αν είστε σε ένα ζεστό , υγρό μέρος, μπορείτε να δείτε μια ad pop (διαφήμιση) στην οθόνη σας από έναν κατασκευαστή κλιματισμού. Και αν χρησιμοποιείτε το κινητό σας τηλέφωνο ενώ είστε σε μια συναυλία της Adele, η τεχνολογία θα μπορούσε να σας στείλει τις διαφημίσεις για τη μουσική από άλλες Βρετανίδες τραγουδίστριες ή διαφημίσεις με εστιατόρια που βρίσκονται κοντά στην αίθουσα συναυλιών που βρίσκεσθε. 

7.Λογισμικό για διαίρεση λογαριασμού σε εστιατόρια

Αυτό συνέβη ποτέ σε σας ; Μπορείτε να πάτε σε ένα εστιατόριο με φίλους, και ο σερβιτόρος να μην επιτρέπει χωριστούς λογαριασμούς. Έτσι μπορείτε να πληρώσετε το λογαριασμό , περιμένοντας οι υπόλοιποι της παρέας να πληρώσουν το μερίδιο τους στο λογαριασμό. Το δύσκολο μέρος είναι όταν μερικοί από την παρέα μπορεί να "ξεχάσουν" να σας πληρώσουν .
Αλλά μην ανησυχείτε. Η Google βρήκε τη λύση. Το 2013 , η εταιρεία υπέβαλε αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που ονομάζεται "Tracking and Managing Group Expenditures" .
Προβλέπει ένα app λογισμικού - προφανώς για smartphones – με το οποίο όχι μόνο υπολογίζεται πόσο οφείλεται στο πρόσωπο που πληρώνει τον σερβιτόρο , αλλά και αυτόματα μεταφέρει τα χρήματα σε online λογαριασμό του εν λόγω προσώπου . Τώρα το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε τους φίλους σας να εγκαταστήσουν αυτό το app πριν βγείτε μαζί τους για φαγητό!

8. Pay-per-gaze Advertising Tracking System

Μπορεί να έχετε διαβάσει ή ακούσει στελέχη διαφημιστικών να μιλούν για το πώς οι διαφημίσεις τους θα προσελκύουν πολλά μάτια , αλλά η προβολή σελίδων στο Web δεν μετρά την πραγματική εντύπωση που η διαφήμιση έχει κάνει στους ανθρώπους . Δεν υπάρχει αξιόπιστος τρόπος για να πει κανείς για πόσο καιρό κάποιος κοιτάζει μια διαφήμιση ή το είδος των εντυπώσεων που του αφήνει. Ή τουλάχιστον δεν υπήρχε μέχρι τώρα .
Το 2013 , η Google απέκτησε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για το "gaze tracking system”, στην οποία η συσκευή που εφαρμόζει στο κεφάλι - πιθανώς μέρος ενός συστήματος ηλεκτρονικού υπολογιστή με δυνατότητες βίντεο , όπως το Google Glass - θα συλλάβει όλα όσα ο κομιστής της συσκευής κοιτάζει , με εστίαση στις διαφημίσεις. Αυτές μπορεί να είναι είτε διαφημίσεις που προβάλλονται από τον υπολογιστή που φοριέται (wearable), ή αλλιώς διαφημιστικές πινακίδες, πινακίδες σε περίπτερα λεωφορείων, καθώς και άλλα φυσικά αντικείμενα διαφήμισης. Το σύστημα στη συνέχεια θα καταγράψει πόσο καιρό ο χρήστης κοίταζε κάθε διαφήμιση και ενδεχομένως, η μέτρηση του βαθμού διαστολής της κόρης του ματιού να καθορίσει τη συναισθηματική αντίδραση που προκαλείται από την εκάστοτε διαφήμιση.

9. Virtual Assistant That Tweets and Posts on Facebook

Όλοι θέλουν να κάνουν εντύπωση στα online κοινωνικά δίκτυα , δημοσιεύοντας πνευματώδεις απαντήσεις σε tweets άλλων ανθρώπων και κάνοντας update στο status στο Facebook. Αλλά ας το παραδεχτούμε , το να είσαι έξυπνος, πνευματώδης και ευρηματικός σε σχόλια κλπ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι δύσκολο και χρονοβόρο.
Δεν θα ήταν πολύ πιο εύκολο αν ο υπολογιστής ή το smartphone σας βοηθούσε σε αυτό ; Για άλλη μια φορά , η Google φαίνεται πρόθυμη να έρθει να μας βοηθήσει....
Το 2011 , η εταιρεία αναζήτησε ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για την "Automated Generation of Suggestions for Personalized Reactions in a Social Network". Η τεχνολογία αυτή θα βλέπει τα posts των άλλων , θα ξεθάβει σχετικές πληροφορίες σχετικά με διάφορα θέματα , και στη συνέχεια θα προτείνει αυτόματα «εξατομικευμένες» απαντήσεις σε αυτά , με βάση την μνήμη του app για το πώς έχετε απαντήσει σε παρόμοια posts στο παρελθόν.
Όταν το πρόγραμμα θέλει να κάνει ένα post, θα σας ενημερώσει για το πρώτο και θα ζητήσει την έγκρισή σας . Αυτή η προφύλαξη θα σας σώσει από την αμηχανία στην οποία μπορείτε να βρεθείτε αν ο ηλεκτρονικός σας κλώνος , δηλαδή αυτή η τεχνολογία της Google, δημοσιεύσει ένα φαινομενικά οικείο χαιρετισμό γενεθλίων σε ένα φίλο στο Facebook που γνωρίζετε ελάχιστα.

10. The Heart-hand Gesture!!

Η Τραγουδίστρια Taylor Swift μπορεί να έχει διαδώσει τη χειρονομία αυτή, χρησιμοποιώντας τα χέρια της για να κάνει το σχήμα της καρδιάς , αλλά αυτό δεν έχει σταματήσει τη Google από το να προσπαθεί να την κατοχυρώσει ως ευρεσιτεχνία . Η εταιρεία κατέθεσε αίτηση το 2011 με τίτλο , "Hand Gestures to Signify What is Important," η οποία επιδιώκει να διεκδικήσει «μια χειρονομία που σχηματίζει μια περιοχή που οριοθετείται από τα δύο χέρια σχηματίζοντας μία συμβολική καρδιά .
Αλλά σε αντίθεση με την τραγουδίστρια Swift , η Google δεν σκοπεύει να την χρησιμοποιήσει για να δηλώσει την αγάπη για έναν φίλο διασημότητα. Αντ 'αυτού , η Google θέλει οι κομιστές της συσκευής του Google Glass να είναι σε θέση να κάνουν τη χειρονομία για ένα αντικείμενο - ας πούμε, για ένα καφέ latte grande στα Starbucks – στην -τοποθετημένη στο κεφάλι τους κάμερα και να το επισημάνουν βγάζοντας ένα φωτογραφικό στιγμιότυπο αυτού του αντικειμένου. Ο κομιστής της συσκευής Google Glass θα μπορούσε στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τη συσκευή για να δημοσιεύσει την εικόνα αυτή στο Instagram , το Facebook ή το Twitter.
Πηγή: http://electronics.howstuffworks.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου