ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Τρίτη 13 Μαΐου 2014

Κριτική ταινίας: Η Άλλη Γυναίκα

η άλλη γυναίκα, ταινια η άλλη γυναίκα, σινεμα η άλλη γυναίκα, κριτικη η άλλη γυναίκα, που παιζεται η άλλη γυναίκα, η άλλη γυναίκα τρειλερ
«Όλους μας έχουν απατήσει, όλοι θα απατηθούμε». Αυτή ήταν η δήλωση της Κάμερον Ντιάζ σε μια συνέντευξη που έδωσε με αφορμή τη νέα ταινία «Η Άλλη Γυναίκα» στην οποία πρωταγωνιστεί.


«Η Άλλη Γυναίκα» είναι μια κωμωδία επάνω στην απιστία, και πιο συγκεκριμένα επάνω στην απιστία των ανδρών. Ο Νικ Κασσαβέτης έπειτα από το μελοδραματικό «Η Αδελφή Μου κι Εγώ» συνεργάζεται ξανά με την Κάμερον Ντιάζ και φτιάχνει μια καρικατούρα του άνδρα που απιστεί, βάζοντας σε εικόνες μια ιστορία απίθανη, τρελή και παραδειγματική για τις γυναίκες-θύματα τέτοιων καταστάσεων.
Κατά τον αμερικανό κοινωνιολόγο Eric Anderson, η απιστία των ανδρών είναι κάτι το αναπόφευκτο. Αυτό δείχνει να ενστερνίζεται και η Κάμερον Ντιάζ, η οποία μέσα στην ταινία υποδύεται το μοντέλο μιας γυναίκας έξυπνης, ανεξάρτητης, τολμηρής και δικαιολογημένα πεσιμίστριας, καθώς είναι διαυγής και αρκετά «γειωμένη» στην πραγματικότητα, όπως είναι και στην αληθινή της ζωή.
                                       
Το πρωτότυπο της πλοκής είναι ότι οι γυναίκες-αντίζηλοι συνασπίζονται και δρουν εναντίον του κοινού εχθρού αντί να στραφούν η μία εναντίον της άλλης, όπως γίνεται συχνά.
Συνειδητοποιούν ότι η απόρροια των προβλημάτων τους είναι ο ίδιος ο Μαρκ (Νικολάι Κόστερ Βαλντάου «Game of Thrones») με την ασταθή προσωπικότητα, τον εγωισμό και την συνεχή υποκρισία και για αυτό θα βάλουν σε εφαρμογή ένα σχέδιο εκδίκησης.
Τα παραπάνω τροφοδοτούν τη συνέχεια της ιστορίας με διάφορα κωμικά επεισόδια και εφαρμογή σχεδίων που θυμίζουν παιχνίδι για μικρά παιδιά, με τον άμοιρο Μαρκ να υπόκειται σε διάφορες δοκιμασίες.

Με χιουμοριστικό ύφος, με μια χαρακτηριστική ελαφράδα και κυνικότητα, ο σκηνοθέτης αναπαριστά καταστάσεις που συνήθως είναι πολύ σοβαρές και δραματικές. Έτσι, οι  κρίσεις πανικού της συζύγου Κέιτ (Λέσλι Μαν) γίνονται πηγή ανεκδοτολογικών περιστατικών που διακωμωδούν και σαρκάζουν έμμεσα τις «μακριά νυχτωμένες» συζύγους.
Χαρακτηριστική είναι η ενδυμασία, όταν αποκαλύπτεται η αλήθεια: η σύζυγος φορά μια βαμβακερή ρόμπα και μια νυχτικιά σε θαλασσί αποχρώσεις ενώ η ερωμένη Κάρλυ (Ντιάζ) εμφανίζεται με ένα σύνολο πολύ τολμηρό και «καυτό».
Η περιβολή της πρώτης αποτελεί μια ένδειξη της βαρετής, ήσυχης οικογενειακής ζωής στην οποία το πρόσωπο έχει καθησυχαστεί, ενώ το ντύσιμο της δεύτερης μαρτυρά τη δίψα για κατάκτηση.
Ο τρόπος που αντιδρά η απατημένη σύζυγος είναι προσαρμοσμένος στο «πρωτόκολλο» μιας κωμωδίας, αντανακλώντας ταυτόχρονα το χαριτωμένο, ελαφρύ και αφελές ταπεραμέντο της Κέιτ.
Κλεισμένη καθώς ήταν μέσα στα στενά πλαίσια του γάμου και χωρίς καθαρά δικούς της προσωπικούς φίλους, χωρίς ανεξάρτητη ζωή (άλλη μια πραγματικότητα που παρατηρείται σε πολλά ζευγάρια), η Κέιτ θα αγκιστρωθεί επάνω στην πρώην ερωμένη του άνδρα της ζητώντας υποστήριξη (!).
Η συγκεκριμένη παρέα των γυναικών, το περιβάλλον, το ντύσιμό τους και το γενικότερο πλαίσιο αναπαράστασης δημιουργεί αρχικά υπόνοιες ότι κάπου το έχουμε ξαναδεί, παραπέμποντας μας, τέλος, στο «Sex And The City».
η άλλη γυναίκα, ταινια η άλλη γυναίκα, σινεμα η άλλη γυναίκα, κριτικη η άλλη γυναίκα, που παιζεται η άλλη γυναίκα, η άλλη γυναίκα τρειλερ
«Η Άλλη Γυναίκα» είναι μια ελαφριά κωμωδία επάνω στην απιστία γένους αρσενικού. Αν βρίσκετε ενδιαφέροντα όλα τα παραπάνω, να τη δείτε.
Σκηνοθέτης: Νικ Κασσαβέτης Παίζουν: Κάμερον Ντιάζ, Λέσλι Μαν, Κέιτ Άπτον, Νικολάι Κόστερ Βαλντάου, Νίκι Μινάζ, Ντον Τζόνσον Εταιρία Διανομής: Odeon.
Στους κινηματογράφους από την Odeon


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου