ΑΣ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΕΑ


powered by Agones.gr - Stoixima

Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Ανακαλύψτε τις πόλεις του... Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014!

Ανακαλύψτε τις πόλεις του... Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014!

Ετοιμάστε βαλίτσες και ταξιδέψτε εκεί που χτυπά η καρδιά του παγκόσμιου ποδοσφαίρου. Τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2014 μια σειρά από πανέμορφες πόλεις της Βραζιλίας θα φιλοξενήσουν το 20ο Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA.

Με αφορμή αυτό το κορυφαίο αθλητικό γεγονός, οι συντάκτες του Lonely Planet μοιράζονται μαζί μας τα μυστικά μερικών από τις διάσημες πόλεις της Βραζιλίας, δίνοντας πληροφορίες για τα αξιοθέατα, τα καλύτερα μέρη για φαγητό, ποτό και διαμονή!

Ρίο ντε Τζανέιρο

Μια πόλη που και μόνο στο άκουσμα της φέρνει στο νου κινηματογραφικές εικόνες με αμμουδερές παραλίες, samba και ήλιο. Πρόκειται για μια αναπάντεχα όμορφη πόλη του νοτίου ημισφαιρίου, όπου παγκόσμιας κλάσης αστικές παραλίες δένουν αρμονικά με βουνοκορφές καλυμμένες με τροπικά δάση, ένα σκηνικό που αποτελεί όνειρο ζωής για κάθε ταξιδιώτη.
Τι να δείτε: Τα αξιοθέατα της πόλης του Ρίο θυμίζουν εικόνες καρτ ποστάλ-τέλειο και θα χρειαστούν εβδομάδες ολόκληρες για να τα δείτε όλα. Θαυμάστε τα βουνά της πόλης Pão de Açúcar και Corcovado, κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά της Ipanema και της Copacabana, δυο από τις πιο διάσημες παραλίες του κόσμου, περιπλανηθείτε ανάμεσα στα γραφικά ιστορικά αρχοντικά στην λιθόστρωτη Santa Teresa και ανακαλύψτε την πλούσια τροπική ζούγκλα του Εθνικού Πάρκου de Tijuca.
Πού να μείνετε: Τα δωμάτια κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου αναμένεται να είναι μια δύσκολη υπόθεση, οπότε κλείστε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Αγαπημένα hostel χαμηλού προϋπολογισμού περιλαμβάνουν τα OztelCobanaCopa Hostel και LimeTime, ενώ μια καλή επιλογή με οπαδούς είναι το Jucati. ΤοFasano είναι για hipsters και ροκ σταρ, ενώ το Copacabana Palace είναι κλασική κομψή επιλογή. Αν θέλετε κάτι πιο εναλλακτικό επιλέξτε την εμπειρία της φαβέλας ( www.favelaexperience.com ) με οικονομικά καταλύματα στο εσωτερικό μια ειρηνικής φαβέλας, αλλά και στα Cama e Café, την αλυσίδα bed and breakfast της πόλης.
Πού να φάτε: Το Delirio Tropical, με καταστήματα σε όλη την πόλη, είναι μια από τις πιο πρόσφατες προσθήκες στα εστιατόρια χαμηλού προϋπολογισμού, που αξίζει να δοκιμάσετε. Το Espírito Santa στη Σάντα Τερέζα έχει κερδίσει το κοινό του με σπεσιαλιτέ του Αμαζονίου, λογικές τιμές και εξαιρετική θέα, ενώ σε κοντινή απόσταση το Aprazível αποτελεί μια hgh-end επιλογή. Για εξελιγμένους ουρανίσκους, τοRoberta Sudbrack και το Oro είναι οι δύο πιο hot προορισμοί στην πόλη.
Πού να πιείτε: Το Caneco 70, μια κλασική επιλογή, που φτιάχτηκε ως φόρος τιμής στην ομάδα της Βραζιλίας για το Παγκόσμιο Κύπελλο του1970, άνοιξε και πάλι τις πύλες του μετά από οκτώ χρόνια. Το Mud Bug Sports Bar, σε δύο τοποθεσίες της Copacabana, κατακλύζεται από κόσμο κατά τη διάρκεια σημαντικών ποδοσφαιρικών αγώνων.
Πού να παρακολουθήσετε το Κύπελλο: Το Άγιο Δισκοπότηρο του ποδοσφαίρου σε μια χώρα που τοποθετεί το άθλημα δίπλα στην ίδια θέση με τη θρησκεία, ίσως και παραπάνω, είναι το πρόσφατα ανακαινισμένο Στάδιο Μαρακανά. Αυτό το “ιερό μέρος” διαθέτει πλέον 73.531 θέσεις και είναι εύκολα προσβάσιμο με το μετρό.

Σάο Πάολο

Μια από τις πιο διάσημες πόλεις της Βραζιλίας είναι το Σάο Πάολο, η μεγαλύτερη πόλη της χώρας, εδώ που πάλλεται η καρδιά της οικονομίας, της γαστρονομίας, του πολιτισμού και της νυχτερινής ζωής της. Αυτή η μεγαλειώδης μεγαλούπολη των 22 εκατομμυρίων ανθρώπων είναι μια αστική ζούγκλα, που δεν κοιμάται ποτέ, γεμάτη από την “τρέλα” της Βραζιλίας. Ανακαλύψτε την!
Τι να δείτε: Περιηγηθείτε στο κέντρο της πόλης (Centro), όπου εντυπωσιακοί αρχιτεκτονικά πολύτιμοι λίθοι στεγάζουν τα μαγαζιά, τα μουσεία και τα αξιοθέατα, όπως τα Mercado Municipal, Δημοτικό Θέατρο, Pinacoteca do Estado, Edifício Martinelli και Mosteiro São Bento Γίνετε μέρος του πολιτισμού της Liberdade στη Japantown Sampa και διασκεδάστε τη νύχτα στη Vila Madalena και Baixo Augusta. Μην παραλείψετε να δείτε το μουσείο ποδοσφαίρου της πόλης (Museu do Futebol), άλλωστε αυτός είναι και ο σκοπός του ταξιδιού σας!
Πού να μείνετε: Η μποέμ συνοικία της Vila Madalena και η περιοχή γύρω από τη Av Paulista είναι οι καλύτερες για budget διαμονή, αν και οι ωραιότεροι ξενώνες στην πόλη είναι το WE Hostel Design στη Vila Mariana και ο Guest 607 στο Pinheiros. Για μια όαση μεσαίας κατηγορίας στην πιο αριστοκρατική γειτονιά της πόλης κατευθυνθείτε στο Pousada Dona Zilah στο Jardins. Αν αγαπάτε την πολυτέλεια κλείστε δωμάτιο στο Hotel Emiliano.
Πού να φάτε: Αδύνατο να απαντηθεί. Αλήθεια . Υπάρχουν 12.500 εστιατόρια εδώ! Αλλά εδώ είναι μια αρχή: πίτσα στο Braz Pizzaria, coxinhas ( παναρισμένα και τηγανισμένα σνακ κοτόπουλου) και καϊπιρίνια στο μπαρ Veloso, χούμους και Fatte στο Tenda do Nilo, σούσι στο Kan, βραζιλιάνικη κουζίνα στο Brasil a Gosto ή στο Tordesilhas , εκλεκτό φαγητό στο Maní ή D.O.M., feijoada ( το εθνικό πιάτο της Βραζιλίας, χοιρινό κρέας στιφάδο με φασόλια) στο Feijoada da Lana, σάντουιτς στο Estadão και παγωτό στο Bacio di Latte.
Πού να πιείτε: Το São Cristóvão στη Vila Madalena είναι το όνειρο κάθε λάτρη του ποδοσφαίρου με υπέροχα ποτά και εκλεκτά εδέσματα. Μπαρ, όπως All Black, O'MalleyBlue Pub και Queen’s Head είναι μερικά μόνο από αυτά που δεν πρέπει να χάσετε.
Πού να παρακολουθήσετε το Κύπελλο: Το νέο Arena de São Paulo βρίσκεται στο τέλος του μετρό στην κόκκινη γραμμή, στο Itaquera. Με το παρατσούκλι « Itaquerão » ( Big Itaquera) το γήπεδο 48.000 καθίσματων ( 65.000 κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου ) θα γίνει η έδρα του Sport Club Corinthians Paulista μετά το Κύπελλο.

Curitiba

Αυτή η πόλη είναι παράδειγμα σε όλο τον κόσμο ως μοντέλο αστικού σχεδιασμού, δεδομένου ότι τη δεκαετία του '70 ένας προνοητικός δήμαρχος ξεκίνησε να ενθαρρύνει την ανακύκλωση και τον αειφόρο σχεδιασμό, τη φύτευση δέντρων και τη δημιουργία πάρκων σε τεράστια κλίμακα, βελτιώνοντας ταυτόχρονα τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Τι να δείτε: Δεν υπάρχει πληθώρα αξιοθέατων στην Curitiba, η οποία όμως “καμαρώνει” για την τελειότητα του σχεδιασμού της. Παρόλα αυτά έχει μερικά σημεία, που αξίζει να επισκεφθείτε, όπως το μουσείο Oscar Niemeyer, που αποτίει φόρο τιμής σε έναν διάσημο αρχιτέκτονα, τους βοτανικούς κήπους της πόλης, που αποτελούν ένα από τα πιο ευχάριστα πάρκα inner-city της χώρας και το Serra Verde Express, που θα σας μεταφέρει σε μια από τις καλύτερες και πιο γραφικές διαδρομές τρένων στη Βραζιλία, που αναχωρεί από εδώ και κατηφορίζει μέσα από φαράγγια και τροπικά πεδινά τοπία ως τον Ατλαντικό Ωκεανό.
Πού να μείνετε: Το Curitiba Eco Hostel, σε μια όμορφη γειτονιά ανατολικά της πόλης, είναι ένα από τα καλύτερα της Βραζιλίας. Το Garden Curitiba Hotel είναι ένα φιλικό, καλά τοποθετημένο ξενοδοχείο μεσαίας κατηγορίας, ενώ το San Juan Johnscher είναι η high-end επιλογή της πόλης.
Πού να φάτε: Κατευθυνθείτε στο Barolo για αξέχαστα ζυμαρικά. Στο Manu συχνάζουν οι επόπτες των Michelin για να δειπνήσουν με τις δημιουργίες ενός από τους πιο hot νέους σεφ της Βραζιλίας, του Manoella Buffara. Μια πιο οικονομική επιλογή είναι το Mercado Municipal.
Πού να πιείτε: Το Folha Seca, που πήρε το όνομά του από το ψευδώνυμο του αγαπημένου Didi είναι ένα σίγουρο στοίχημα κοντά στο γήπεδο. Το Aos Democratas θα προσελκύσει επίσης κόσμο κατά τη διάρκεια του Κυπέλλου. Στη συνέχεια υπάρχει και το Sheridan’s Irish Pub
Πού να παρακολουθήσετε το Κύπελλο: Το φιλόδοξο ανακαινισμένο Arena da Baixada, 42.000 θέσεων, βρίσκεται στα νότια του κέντρου της πόλης, με εύκολη πρόσβαση, μόλις 2,5 χιλιόμετρα με τα πόδια από την πλατεία Praça Tiradentes.

Porto Alegre

Η νοτιότερη πρωτεύουσα της Βραζιλίας δεν ασχολείται πάρα πολύ με πράγματα που οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν “βραζιλιάνικα”. Οι ντόπιοι σε αυτή τη μεγάλη και πολυσύχναστη πόλη με το λιμάνι, στις όχθες του γλυκού νερού Lagoa dos Patos μιλούν με διαφορετικό τρόπο, πίνουν διαφορετικές μπύρες, προτιμούν chimarrao (ένα παραδοσιακό ποτό ) από τον espresso και ασχολούνται με την προοδευτική πολιτική. Το Porto Alegre είναι μια σύγχρονη μητρόπολη με καταπράσινα πάρκα γύρω από το ανανεωμένο αποικιακό κέντρο της πόλης.
Τι να δείτε: Επισκεφθείτε την εξαιρετική Mercado Público, την καλύτερη αστική αγορά του νότου. Στα ανατολικά , στην πλατεία Praça da Alfândega, θα βρείτε το μουσείο de Arte do Rio Grande do Sul και στα νότια στη γραφική πλατεία Praça da Matriz, τον επιβλητικό καθεδρικό ναό Metropolitana. Είστε επίσης σε απόσταση βολής από την πανέμορφη οινική περιοχή της Βραζιλίας, τη Vale dos Vinhedos.
Πού να μείνετε: Το Porto Alegre Eco Hostel στεγάζεται σε ένα όμορφα ανακαινισμένο αρχοντικό. ΤοLido είναι μια κλασική επιλογή ακριβώς στο κέντρο της πόλης. Πολυτελής διαμονή στο Sheraton Porto Alegre, στην hipster γειτονιά του Moinhos de Vento.
Πού να φάτε: Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα φρέσκα ζυμαρικά του Atelier de Massas. Το καλύτερο εστιατόριο στην πόλη αυτή τη στιγμή είναι το Hashi Art Cuisine, όπου ο σεφ Carlos Kristensen κατακτά βραβεία για τέσσερα συνεχόμενα χρόνια. Για μια ποικιλία από κλασικά ή γρήγορα γεύματα, το Mercado Público είναι ιδανική επιλογή.
Πού να πιείτε: Οι οπαδοί του ποδοσφαίρου θα κινηθούν στην Praça XV de Novembro από στο Chalé da Praça XV, ένα βικτοριανό σαλέ του 1855 ή αλλιώς στο Brechó do Futebol, που αποτελεί μέρος ενός καταστήματος ποδοσφαίρου.
Πού να παρακολουθήσετε το Κύπελλο: Κατά μήκος της όχθης του ποταμού Guaiba, το πρόσφατα ανανεωμένο Estádio Beira - Rio μπορεί να φιλοξενήσει 50.287 θεατές μετά τις ανακαινίσεις για το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι προσβάσιμο με 25 διαφορετικές γραμμές λεωφορείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου